ACTUEEL

Aftredend V&VN-voorzitter Marjan Kaljouw geridderd

Aftredend V&VN-voorzitter Marjan Kaljouw geridderd

Marian Kaljouw is vrijdag bij haar afscheid als voorzitter van V&VN geridderd vanwege haar grote verdienste voor de verpleging en verzorging. Minister Schippers van VWS spelde haar de versierselen van Ridder in de Orde van Oranje Nassau op.

Marian Kaljouw, die per 1 juli door Henk Bakker opgevolgd is, was zeven jaar voorzitter van de landelijke beroepsvereniging.

Afscheid

Tijdens de afscheidsbijeenkomst in Nieuwegein bedankten onder meer Arie Nieuwenhuijzen Kruseman, voorzitter van artsenfederatie KNMG, en Pauline Meurs, voorzitter van stuurgroep VBOC en Verpleegkundigen&Verzorgenden 2020, Marian Kaljouw voor haar inzet en resultaten. Ook vanuit de beroepsvereniging V&VN zelf ontving Kaljouw vele dankwoorden.

Kaljouw en de V&VN

Kaljouw was sinds de oprichting van V&VN in 2006 voorzitter. Daarvoor was zij al een jaar voorzitter van de koepelorganisatie AVVV. Vanuit haar voorzitterschap van de AVVV realiseerde zij de grootste fusie van zo’n 40 beroepsverenigingen naar de landelijke beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Kaljouw stond onder meer aan de basis van taakherschikking en de komst van verpleegkundig specialisten. Recent was zij betrokken bij de nieuwe beroepsprofielen voor de verpleging.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Vollebregt

3 juli 2012

Marjan

Van harte gefeliciteerd met je welverdiende onderscheiding

Jouw verdienste voor de positie van de V&V professionals is groot, wij gaan door met volgende emancipatie golf in de V&V namelijk die van de vele ZZP-ers in de V&V /Zorg

Leo Vollebregt
bestuurder Zorg
www.zzp-nederland.nl

Top