ACTUEEL

Schultz schrapt herkeuring ADHD'ers voorlopig

Mensen die worden behandeld tegen de hyperactiviteitsstoornis ADHD, hoeven bij wijze van experiment de komende maanden niet herkeurd te worden wanneer ze een nieuw rijbewijs aanvragen. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen maandag aan de Tweede Kamer.

Regels rond ADHD'ers

De Kamer had haar eerder bij motie opgedragen om de regels rond ADHD'ers die onder behandeling zijn te versoepelen. De minister zag dit echter niet zitten, omdat ze een advies van de Gezondheidsraad wilde afwachten. Het experiment is een soort compromis, waarbij de herkeuring makkelijker wordt, maar de regels niet aangepast hoeven te worden. Schultz wil dat pas doen als het advies van de Gezondheidsraad positief is.

Gezondheidsraad

Ze benadrukt dat nog niet duidelijk is wat de risico's zijn voor de verkeersveiligheid. Mocht de Gezondheidsraad de risico's te groot vinden, dan beëindigt Schultz het experiment alsnog. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft de afgelopen jaren tientallen mensen met ADHD niet goedgekeurd om de weg op te gaan, schrijft Schultz.

Motie

Volgens Kamerlid Farshad Bashir (SP), die de motie indiende, kost de huidige regelgeving automobilisten met ADHD onnodig honderden euro's. Ook rijden mensen die behandeld worden tegen ADHD, niet slechter dan anderen en wordt de ziekte met de jaren niet erger, betoogt hij. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

wppOrVFxyia

5 augustus 2012

that you can create a more retsilaic to-do list that focuses only on what really needs to get done.Waarom heb jij wel een kalender en geen actielijst? I find it fascinating how people justify keeping a calendar & yet keep other commitments in

Top