ACTUEEL

Weinig nieuwe punten in zorgparagraaf PVV

Er staan weinig nieuwe punten in het verkiezingsprogramma van de PVV op het gebied van de zorg. De voornaamste punten in de zorgparagraaf zijn het terugdraaien van de verhoging van het eigen risico, het behoud van de Agema-gelden en het verminderen van de overhead in de zorg.

Het voornaamste nieuwe punt in het verkiezingsprogramma ten opzichte van het programma van 2010 is het behouden van verzorgingstehuizen voor patiënten met een ZZP één tot en met drie indicatie.

Kunduz

De afschaffing van de eerste drie ZZP indicaties is het gevolg van de bezuinigingen die zijn afgesproken in het Kunduz-akkoord. Mensen met een ZorgZwaartePakket één tot en met drie mogen niet meer in een verzorgingstehuis wonen en moeten per 1 januari 2013 zorg thuis ontvangen. De PVV stelt dat verzorgingshuizen bestaan om te voorkomen dat ouderen “verkommeren, vereenzamen en vervuilen’.

Besparing

De PVV vindt dat er nog veel geld in de zorg bespaart kan worden zonder dat iemand zorg kwijt raakt of meer moet betalen. Kleinere zorginstellingen, minder managers en financieren op uitkomst in plaats van op aanbod moeten hiervoor zorgen. Daarnaast wil de PVV geld besparen doordat eenvoudige medische ingrepen overgeheveld worden naar de eerstelijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 juli 2012

Onlangs was ik in het ziekenhuis met een patiént meegegaan. Hij kreeg andere medicatie voorgeschreven.
De epileptica Keppra die hij kreeg kost € 350. per doos. De Diphantoine die de patiént normaal al 22 jaar gebruikte was zogenaamt verouderd. Deze doos kost € 7.50 Wat schandalig door de verwisseling van de medicatie is de patiént bijna overleden, hij heeft 2.5 maand in het ziekenhuis gelegen en wilde door de reeksen epileptische aanval dood. We zijn ons dood geschrokken er werd zelfs gezegt dat wij de wens van de patient moesteneerbiedigen. Gelukkig kwam hij weer boven Jan. Hij kreeg een del van zijn oude medicatie terug. Na een antal weken thuis ging weer de zelfde specialist de Dipfantoine eruit doen. Weer werd de patient opgenomen en conclusie tog maar weer de diphantoine erbij. Krijgen die specislisten provisie of zo. De mensen moeten bij de apotheek navraag gaan doen naar goedkopere middelen met dezelfde ingredienten dat is nog eens bezuinigen. De ziekenhuizen laten de MRI maar aanrukken hartfilmpjes hersenscans het kan niet op.
SCHANDALIG

Top