ACTUEEL

Philips sluit grote medische order met Canisius

Koninklijke Philips Electronics en het Canisius-Wilhelminia Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen hebben donderdag een omvangrijke order getekend. Het contract omvat de levering van geavanceerde medische systemen voor diagnostisch onderzoek. Het topklinisch ziekenhuis vernieuwt hiermee haar afdeling radiologie.

De order omvat innovatieve en geavanceerde diagnostische apparatuur, waaronder een zeer sterke digitale Ingenia 3 Tesla MRI-scanner. Deze levert veel scherpere beelden dan andere MRI-scanners en kan de onderzoekstijd voor artsen met 30 procent te verkorten. Het Canisius-Wilhelmia Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die zo’n scanner krijgt.

Röntgenonderzoek

Ook levert Philips een CT-scanner, twee kamers voor regulier diagnostisch röntgenonderzoek en ultrasound-systemen. Het ziekenhuis dringt tevens de hoeveelheid röntgenstraling die wordt gebruikt tijdens patiëntenonderzoeken terug met de zogenaamde iDose. Deze vermindert de hoeveelheid straling tijdens onderzoeken met een CT-scanner met 20 tot 40. Dat is veiliger en minder belastend voor patiënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top