ACTUEEL

Kamer wil actie in nasleep Europsyche

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet de zorgverzekeraars achter de broek zitten, zodat zij de nasleep van het faillissement bij zorgmakelaar Europsyche goed afhandelen. De Tweede Kamer nam hierover in de nacht van donderdag op vrijdag twee moties van Kamerlid Esmé Wiegman van de ChristenUnie aan.

Zorgverzekeraars

Zij stelt dat de minister zorgverzekeraars de opdracht moet geven om behandelaars uit te betalen als zij verzekerde zorg hebben geleverd. Ook moet de minister een inspanningsverplichting opleggen aan de verzekeraars om ervoor te zorgen dat patiënten zo snel mogelijk weer de zorg krijgen die ze nodig hebben, als zij daar recht op hebben. Schippers stelde eerder op de dag geen bezwaar te hebben tegen de moties, omdat zij deze ziet als ondersteuning van beleid.

Faillissement Europsyche

Europsyche ging begin deze maand failliet, nadat verzekeraars de verleende zorg niet meer wilden vergoeden. De stichting, die behandelaars en patiënten in de geestelijke gezondheidszorg bij elkaar bracht, had ten onrechte zorg gedeclareerd bij de zorgverzekeraars. Door het omvallen van Europsyche zijn circa 1200 behandelaars in de problemen gekomen. Ook zijn veel behandelingen van de ongeveer 10.000 cliënten van Europsyche stopgezet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 juli 2012

'1200 behandelaars in de problemen' klinkt een stuk ernstiger dan '1200 aanbieders van gebakken lucht eindelijk aan de kant gezet'. Voor de cliënten is er dus geen echt probleem. Integendeel. De weg ligt nu open naar een echte behandeling waarvan de werking wél stoelt op wetenschappelijk bewijs.

Top