ACTUEEL

UMC St Radboud sluit ALS-Centrum Nijmegen

Het UMC St Radboud Nijmegen maakt sinds 1 juli geen deel meer uit van het ALS Centrum Nederland. Het ziekenhuis bouwt de ALS-divisie geleidelijk af en verwijst patiënten met de ziekte ALS naar het UMC Utrecht en het AMC in Amsterdam. De divisie sluit op 1 januari 2013 definitief zijn deuren.

ALS Centrum Nederland

Het ALS Centrum Nederland garandeert dat deze beslissing niet ten koste zal gaan van de kwaliteit van de patiëntenzorg in Nederland. Het besluit past bij het beleid in Nederland om zorg en onderzoek van zeldzame aandoeningen meer te concentreren. Het UMC Utrecht heeft in haar strategie voor de komende vijf jaar ALS tot speerpunt van het ziekenhuis benoemd voor patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Zo kan het ALS Centrum Nederland zich blijven ontwikkelen als het kennis- en expertisecentrum rondom deze ziekte. Het leveren van topzorg en het doen van grensverleggend onderzoek staan hierbij centraal. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een ernstige spier/zenuw-ziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven.

Doorverwijzingen

Per 1 juli heeft het ziekenhuis de diagnostische dagbehandeling voor nieuwe patiënten met ALS in Nijmegen gesloten. De verwijzende specialisten krijgen het advies om nieuwe patiënten met ALS door te sturen naar het UMC Utrecht of het AMC. Patiënten met ALS die vanuit het UMC St Radboud deelnemen aan de ‘Empower/Envision studie’ kunnen tot aan het eind van de trial blijven participeren in de studie, ook wanneer deze studie doorloopt tot na januari 2013.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top