ACTUEEL

Santeon ontwikkelt gezamenlijk HRM-systeem

De zes ziekenhuizen van Santeon hebben gezamenlijk een nieuw personeelsinformatiesysteem op poten gezet. Door de best practices van de deelnemende ziekenhuizen in het systeem op te nemen beschikt Santeon nu naar eigen zeggen over het meest geavanceerde HRM-systeem in de Nederlandse ziekenhuiswereld.

De software voor de administratieve processen in de back-office is geleverd door softwarefabrikant  AFAS, terwijl de programmatuur die de medewerkers toegang geeft tot de voor hen relevante gegevens afkomstig is van Hunite. De software van beide firma’s is op zo’n manier gekoppeld dat een zeer flexibele, waar mogelijk ook geautomatiseerde data-uitwisseling plaatsvindt.

Efficiency

Dit betekent voor de ziekenhuizen volgens Santeon een enorme kwaliteits- en efficiencyslag. Zo wordt het voor leidinggevenden eenvoudiger om de digitale personeelsdossiers van de ruim 21 duizend Santeon-medewerkers bij te houden, declaraties te verwerken en veranderingen in het dienstverband van medewerkers aan te passen. Binnen de complexe structuur van een ziekenhuisorganisatie wordt daarbij voorkomen dat bepaalde data dubbel of zelfs driedubbel worden ingevoerd. 

Topwerkgever

In bijna alle Santeon ziekenhuizen wordt al met de nieuwe programmatuur gewerkt. De laatste modules worden de komende tijd stapsgewijs in alle ziekenhuizen uitgerold. Met een laatste officiële handtekening van bestuursvoorzitter Piet-Hein Buiting van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en portefeuillehouder voor HRM-zaken binnen Santeon, is dit recentelijk beklonken. Volgens Santeon past het geavanceerde personeelsinformatiesysteem bij de status van ‘topwerkgever’ waar de ziekenhuisgroep al enkele jaren achtereen op kan bogen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top