ACTUEEL

Carlo Leget benoemd tot hoogleraar Zorgethiek

Carlo Leget is per 1 september 2012 benoemd tot hoogleraar Zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) in Utrecht. Daarnaast wordt hij bijzonder hoogleraar op het gebied van ethische en spirituele vragen in relatie tot de palliatieve zorg in hospices.

Leget promoveerde in 1997 aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht, en werkte daarna als universitair docent medische ethiek aan het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Op 1 januari 2009 werd hij aangesteld als universitair hoofddocent Zorgethiek aan Tilburg University, en sinds vorig jaar is hij daarnaast ook verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.

Master Zorgethiek

In mei 2011 zijn de Universiteit van Tilburg en de UvH overeen gekomen om de leerstoelgroep Zorgethiek van Tilburg stapsgewijs te verplaatsen naar Utrecht. Per 1 september 2013 zal de master Zorgethiek en Beleid aan de UvH gegeven worden. Tot die tijd kunnen studenten de master in Tiburg volgen.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Waling-Huijsen

12 juli 2012

Carlo, van harte gefeliciteerd met deze benoeming, een aanwinst voor de UvH! Ik wens je veel inspiratie om deze functie zo in te vullen dat jouw werk bijdraagt tot een betere kwalitiet van zorg op de werkvloer. Keep in touch met de professionals aan het bed!

Zwanikken

12 juli 2012

Van harte gefeliciteerd met je benoeming , vooral belangrijk voor direct patiënt gebonden medewerkers , maar zeker ook voor bestuurders in de zorg

Top