ACTUEEL

LangeLand Ziekenhuis is niet te koop

LangeLand Ziekenhuis is niet te koop

Een groep investeerders wil mogelijk het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. Dat heeft NRC Handelsblad gemeld. Het ziekenhuis zegt echter niet te koop te zijn en veel meer in een verdere samenwerking binnen de coöperatie met het Bronovo, MC Haaglanden en Groene Hart Ziekenhuis te zien. Dat meldt Zorgvisie.

SJMG Health Investments toont naast het LangeLand Ziekenhuis ook belangstelling voor vier andere ziekenhuizen. Volgen het NRC wordt SJMG Health Investments gerund door ondernemers die eerder de Mauritsklininiek voor huidaandoeningen in Den Haag hebben opgezet. Zij denken op jaarbasis 15 tot 20 procent rendement te maken met de belegging.

Overnameplannen

Partner Marcel Smolders van SJMG zegt tegen Zorgvisie inderdaad nog niet bij het LangeLand Ziekenhuis langsgeweest te zijn. SJMG is van plan op heel korte termijn met de raden van bestuur en de medische staven van een aantal ziekenhuizen te gaan praten. “Wij denken toch goede oplossingen te hebben voor de structurele problemen bij ziekenhuizen zoals het LangeLand Ziekenhuis. Ik ben van mening dat samenwerking in die coöperatie toch niet de efficiency in Zoetermeer op zo’n manier verbetert dat het ziekenhuis er op lange termijn veel gezonder van wordt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top