ACTUEEL

Wisseling van thuishulpen door herindicatie

Herindicering van ruim vierhonderd hulpbehoevenden uit Zoetermeer leidt voor bijna tweehonderd cliënten tot een nieuwe thuishulp. De cliënten zijn eerder dit jaar in de verkeerde categorie geplaatst en ontvangen daarom nu niet de juiste zorg. Dat meldt het AD.

Geleidelijke overplaatsing zorgverleners

De thuishulpen van Vierstroomzorgring zijn vaak een vertrouwenspersoon en een maatje van de cliënt. De organisatie spreekt daarom over een “heftig ingrijpen.” Ongeveer tweehonderd hulpvragers zijn in een te lichte categorie geplaatst en bijna tweehonderd cliënten behoren juist wel tot deze categorie. De laatsten verliezen door deze wijziging hun vaste hulp. Vierstroomzorgring wil medewerkers geleidelijk overplaatsen zodat zowel zorgverlener als cliënt kan wennen aan de verandering.

Kosten herindicering onbekend

De herindicaties hebben veel tijd gekost. Daarom maakt de gemeente de cijfers nu pas bekend, terwijl de huisbezoeken al aan het begin van dit jaar zijn gedaan. De gemeente benadrukt dat niemand zonder zorg heeft gezeten. Zorgwethouder Frank Speel (CDA) zegt in het AD niet te weten hoeveel geld de herindicering heeft gekost. “Iedere schatting die ik nu doe, raakt kant nog wal. Wel zullen de Vierstroomzorgring en de gemeente de kosten delen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top