ACTUEEL

Martini wordt partner De Groene Zaak

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft zich als eerste ziekenhuis aangesloten bij het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak. Het platform telt inmiddels zo’n 130 partners.

De raad van bestuur van het ziekenhuis wil hiermee het belang onderstrepen dat zij hecht aan duurzaamheid en MVO. Het ziekenhuis zegt zich te richten op een landelijke positie als koploper in de zorgsector. 

Duurzaam ondernemen

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van Martini Ziekenhuis, ziet veel raakvlakken tussen het topklinisch opleidingsziekenhuis en andere duurzaam opererende ondernemingen. “Een ziekenhuis van onze omvang heeft meerdere specifieke aandachtsgebieden bij verduurzaming, zoals vastgoed, energieverbruik, inkoop, afval en mobiliteit. Wij denken dat de specifieke kennis en ervaring van de diverse partners van De Groene Zaak ons op een aantal van de deelterreinen nog verder kan brengen”, aldus Feenstra. “Omgekeerd kunnen wij ook innovaties inbrengen, zoals onze nieuwe Green Building Monitor waarmee we op elk moment van de dag, real time, het energieverbruik in beeld krijgen.”

Economie en milieu

De Groene Zaak zegt de toetreding van het Martini Ziekenhuis als partner toe te juichen. De Groene Zaak wil een zo breed mogelijke basis creëren en in alle sectoren door te groeien. De organisatie ziet de zorgsector als een speelveld bij uitstek dat een enorme impact kan hebben op economische verduurzaming.

Volgens Marga Hoek, directeur van De Groene Zaak, heeft het Martini Ziekenhuis de afgelopen jaren aangetoond verduurzaming als serieus strategisch issue op te pakken en een bedrijf te zijn dat economie en milieu op een goede manier combineert: “Met zijn aanpak op het terrein van energiebesparing en flexibel en demontabel bouwen is het Groninger ziekenhuis een innovator op een aantal voor De Groene Zaak cruciale terreinen”.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top