ACTUEEL

Inspectie verlengt toezicht Zonnehuizen deels

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verlengt het verscherpte toezicht op de Zonnehuizen Kind en Jeugd. Aanleiding is dat de huisvesting nog steeds in slechte staat verkeert de gebouwen verouderd zijn en de bedrijfshulpverlening nog niet op orde is. Dat heeft de inspectie donderdag bekend gemaakt.

De kwaliteit van de zorg voor de kinderen is wel goed, oordeelt de inspectie. Alle locaties van de Zonnehuizen werden in januari onder verscherpt toezicht geplaatst voor een periode van 6 maanden. De locaties voor volwassenenzorg voldoen inmiddels aan de eisen en staan dus niet meer onder verscherpt toezicht.

Maatregelen

De Zonnehuizen Kind en Jeugd moeten voor 1 oktober maatregelen nemen om de huisvesting te verbeteren.

Stichting Zonnehuizen verkeert al enige tijd in financiële problemen en werd eind vorig jaar failliet verklaard. Toen in mei vorig jaar de toenmalige raad van toezicht en het bestuur werden weggestuurd door de ondernemingsraad en cliëntenraad, bleek er binnen een jaar een schuld te zijn ontstaan van 18 miljoen euro. Alle activiteiten zijn inmiddels overgenomen door LSG-Rentray en de Groep Winter. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top