ACTUEEL

Gezamenlijke poli voor kinderdiabetes in Amsterdam

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), het BovenIJ ziekenhuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben een gezamenlijk behandelcentrum voor kinderdiabetes geopend. Het behandelcentrum Diaboss is gevestigd bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

In behandelcentrum Diaboss kunnen kinderen en jongvolwassenen tot 18 jaar met diabetes terecht bij een team, bestaande uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtistes, psychologen en maatschappelijk werkers. Het centrum biedt ook opleidingsplekken voor toekomstige specialisten.

Begeleiding

Kinderen en jongvolwassenen krijgen, indien gewenst, naast hun medische behandeling samen met hun ouders of andere betrokkenen ook persoonlijke begeleiding. Kete Ramaker, kinderarts en één van de initiatiefneemsters van het behandelcentrum: “We willen onze patiënten coachen en kennis over diabetes meegeven, zodat zij de controle houden over de diabetes en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden.”

Diaboss zit in een eigen gebouw op het terrein van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Daar zijn de kinderdiabetespoliklinieken de drie ziekenhuizen voortaan gevestigd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top