ACTUEEL

Politici debatteren via Twitter met verpleegkundigen

Politici debatteren via Twitter met verpleegkundigen

Zorgwoordvoerders van diverse politieke partijen waaronder SP, VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 gaan op vrijdag 31 augustus om 20:00 uur via Twitter in debat met verpleegkundigen. Het debat is een initiatief van VpkChat, de twitterchat voor verpleegkundigen.

Rol van verpleegkundigen en verzorgenden

Demissionair minister Schippers (VWS) vindt dat de zorgsector te veel wordt gedomineerd door artsen en dat verpleegkundigen en verzorgenden worden ondergewaardeerd. Hoe kijken partijen uit de Tweede Kamer aan tegen de rol van verpleegkundigen en verzorgenden? Hoe ziet de politiek de rol van verpleegkundige professionals? Via hashtag #vpkchat komen tijdens de debatavond in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september onder meer de autonomie en de beslissingsbevoegdheid van verpleegkundigen aan bod. Andere items op de bespreekagenda zijn de administratielast van zorgprofessionals en de keuzevrijheid van patiënten.

Inmiddels hebben de volgende politici aangekondig mee te doen met het Twitterdebat:  @RenskeLeijten (SP), @KarinStraus (VVD),  @LeaBouwmeester, @KhadijaArib en @AttjeKuiken (PvdA), @PiaDijkstra (D66),  @HermaBoom (CDA), @JoelVoordewind (ChristenUnie) en @CorinneEllemeet (GroenLinks).

VpkChat

VpkChat is een community waar verpleegkundigen en verzorgenden wekelijks chatten over wat hen in het werk zoal bezighoudt. Vpkchat wil via constructieve discussies bijdragen aan de kennisdeling rond zorggerelateerde thema’s. Ook nieuws en actualiteiten zijn regelmatig onderwerp van discussie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

de Heer

19 juli 2012

Leuk

Top