ACTUEEL

Online beveiligingslek bij GGZ Drenthe

Bij GGZ Drente zijn de persoonlijke gegevens van bijna drieduizend gebruikers van een forum toegankelijk geweest. Dit kwam doordat er een beveiligingslek zat in de website van de instelling. In totaal. Het lek is ondertussen gedicht en het forum is gesloten. Dit meldt Nu.nl.

Nu.nl meldt verder dat Estelle van het Nederlands Genootschap van Hackende Huisvrouwen het lek ontdekte. Gegevens konden door lek automatisch uit de database worden gehaald. Het lek werd snel na de ontdekking gedicht door de beheerder van de website.

Persoonlijke gegevens

GGZ Drenthe erkent dat er een lek in de website zat. In een verklaring wordt gesteld dat er persoonlijke gegevens uit de database gehaald konden worden. “Hierbij valt te denken aan inschrijvingen voor een nieuwsbrief, evenement of een vraag op het forum.” De gegevens zijn volgens GGZ Drenthe niet gekoppeld aan een interne database en er is geen toegang geweest tot de zorgregistratie en patiëntendossiers.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 juli 2012

Het zal ook eens niet bij dat prut * ggz drenthe....jeez....wat slecht...pfff

Anoniem

5 december 2012

bij ggz drenthe is veel en veel meer mis.ondeugelijk bestuur,grote misstanden en corrupte zorgmedewerkers,zeer slechte "zorg" mishandeling,geestelijk,lichamelijk,en soms sexueel van clienten.grote kans op ernstige gezondheidschade wanneer je in aanraking komt met deze onbetrouwbare,malafide instelling.

Top