ACTUEEL

Laurentius ziekenhuis schrapt banen

Het Laurentius ziekenhuis in Roermond schrapt de komende maanden zeker dertig banen. Dat meldt dagblad De Limburger.

De ingreep moet voorkomen dat het ziekenhuis eind dit jaar in de rode cijfers komt, zo meldt De Limburger. Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens van Laurentius zal de personeelsreductie met name flexwerkers en ander extern en ingehuurd personeel treffen. Van gedwongen ontslagen is geen sprake. “Door nu, tijdig in te grijpen, proberen wij gedwongen ontslagen juist te voorkomen”, aldus Thiadens.

Onvoorziene kosten

Aanleiding voor de banenreductie zijn de halfjaarcijfers van het ziekenhuis, die een overschrijding van 6,5 ton laten zien op de begroting (op een totaal van 116 miljoen). “Onverantwoord voor een middelgroot ziekenhuis als het Laurentius”, zegt Thiadens. Zeker in het licht van de beoogde nieuwbouw.  Oorzaak van de overschrijding zijn met name onvoorzien gestegen materiaalkosten en het inhuren van extern personeel. Ook spelen de beperkingen die de overheid ziekenhuizen dit jaar heeft opgelegd een rol, stelt Thiadens.

Flexibele inzet

Om het banenverlies op te vangen, gaat Laurentius het personeel intern herverdelen en meer flexibel inzetten. Zo sluit het ziekenhuis tijdens de minder drukke zomermaanden ondermeer een verpleegafdeling en worden de medewerkers elders ingezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top