ACTUEEL

Gelderse zorgaanbieders maken werk van ketenzorg

Humanitas DMH, RIBW Nijmegen en Rivierenland, LANDER, ’s Heeren Loo Zorgroep en Iriszorg zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het aanbieden van zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Door de samenwerking van de vijf organisaties kunnen cliënten gebruik maken van de diensten van alle aangesloten zorgaanbieders. Hierdoor worden de expertises van alle organisaties beter benut.

De samenwerking is een antwoord op de vraag van zorgkantoor VGZ om de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking als keten te ondersteunen. Doelstelling daarbij is om de wachtlijst voor de juiste zorg te beperken door sneller de juiste dienstverlening te kunnen aanbieden of een goed alternatief tijdelijk aan te bieden. Daarnaast kunnen alle zorgverleners nu makkelijker de juiste zorg organiseren doordat de organisaties onderling beter bekend zijn met de zorg die een ieder aanbiedt.

Overdracht

De eerste ervaringen zijn positief. “In de afgelopen maanden hebben we al ervaren dat deze samenwerking er voor zorgt dat we veel beter de overdracht kunnen regelen tussen de betrokken organisaties die hulpverlening aanbieden aan een cliënt. Daarnaast krijgen we veel meer zicht op welke vragen mogelijk aan ons gaan gesteld worden, waardoor je je als organisatie hier op voor kunt bereiden en kan zorgen voor een goed intake en start van dienstverlening.” Aldus Miela Martis, persoonlijk begeleider bij ’s Heeren Loo.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top