ACTUEEL

Cultuurthermometer meet culturele diversiteit

De cultuurthermometer, een initiatief van Reinaerde Kinderen & Jeugd, is een instrument om de culturele diversiteit binnen de organisatie te bevorderen. De cultuurthermometer geeft een snelle, globale indicatie met de culturele diversiteit is in de organisatie en kan anoniem ingevuld worden

Door het invullen van vragen over onder andere het personeelsbestand, cliëntenparticipatie, dienstverlening en samenwerkingsverbanden, kan de bezoeker aangeven wat de eigen organisatie doet op dit vlak. De score geeft per thema een aantal tips en suggesties over de manier waarop de bezoeker in het eigen beleid rekening kan houden met culturele diversiteit.

Project

De cultuurthermometer komt voort uit een project over culturele diversiteit in de caresector waar Reinaerde Kinderen & Jeugd aan deel heeft genomen. deelname aan het project heeft bij de organisatie geleid tot het aannemen van medewerkers met een andere culturele achtergrond en het inrichten van een multiculturele leefgroep binnen een jeugdzorglocatie. Daarnaast is een deel van het personeel getraind op het vlak van culturele sensitiviteit en is een samenwerking aangegaan met organisaties van migranten en maatschappelijk werk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top