ACTUEEL

St. Antonius automatiseert medicatieverstrekking

Het St. Antonius Ziekenhuis is een samenwerking aangegaan met ICT -bedrijven VCD Healthcare en Mediware voor de levering van software die het voorschrijven, bereiden en toedienen van geneesmiddelen faciliteren en bewaken.

Met VCD Healthcare is een overeenkomst gesloten om een web-based versie van het Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) met ToeDieningRegistratie (TDR) te implementeren. Het systeem zal in 2013 via een webportaal te gebruiken zijn, waardoor medisch personeel overal kan inloggen. Het St. Antonius wordt mede investeerder voor het nieuwe systeem. De software zal worden geïntegreerd met andere systemen, zoals bijvoorbeeld het huidige Ziekenhuis Apotheek Informatie Systeem en het Elektronisch Patiëntendossier van het ziekenhuis.

Praktische ondersteuning

Specialisten, arts-assistenten, klinisch apothekers en de verpleegkundige staf krijgen op deze manier praktische ondersteuning bij de behandeling van patiënten. Voor het toedienen worden de geneesmiddelen van een barcode voorzien die met een scanner door de verpleegkundige elektronisch opgeslagen kunnen worden. Op het scherm is vervolgens af te lezen of het juiste medicijn in de juiste dosering is voorgeschreven.

Kanker

Het bedrijf Mediware gaat voor het St. Antonius Ziekenhuis software leveren, dat specifiek bedoeld is voor het verstrekken van medicatie bij de behandeling van kanker. Door het werkproces met behulp van dit Cytostatica Systeem te automatiseren, kunnen de arts, ziekenhuisapotheker en verpleegkundige de hele procesgang van zowel het voorschrijven, bereiden als toedienen van het cytostatica medicijn volgen. Naast een efficiënter werkproces binnen het ziekenhuis is de belasting voor de patiënt daarmee minder groot en neemt de veiligheid van de zorg enorm toe. Het systeem wordt in 2013 in gebruik genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top