ACTUEEL

Arts kan zich met google beter in patiënt inleven

Arts kan zich met google beter in patiënt inleven

Patiënten komen tegenwoordig anders de spreekkamer binnen dan tien jaar geleden. Om te weten wat er speelt, adviseert gynaecoloog Bertho Nieboer iedere arts af en toe te googelen op veelvoorkomende aandoeningen. Zo weten ze met welke informatie de patiënt de spreekkamer binnenloopt.

Nieboer spreekt over de goed geïnformeerde patiënt op het Mednet Congres E-health: gewoon doen! op 25 oktober. "Het eerste wat mensen doen als ze denken dat ze iets mankeren, is zoeken op internet. Artsen zullen daar mee moeten leven”, zegt Nieboer. Om het werk leuk te houden, kunnen artsen zich beter maar verdiepen in de wereld van de patiënt. Tijdens het congres begeleidt Nieboer interactieve rollenspellen en gaat discussies aan.

In Mednet Magazine schetst hij eigen ervaringen. Zo had hij een patiënt op zijn spreekuur die ze dat ze deze aandoening had en die behandeling wilde. "Ik had nog geen klacht gehoord. Uiteindelijk bleek dat er iets heel anders aan de hand was met haar. Het kostte mij behoorlijk wat moeite om haar daarvan te overtuigen." 

Nieboer, op twitter bekend onder de naam @DokterBertho, is bezig met een onderzoek naar het twittergedrag van gynaecologen, zo schrijft MedNet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top