ACTUEEL

Beverwijk zet stap in nieuwbouw Heliomare

De nieuwbouw van de mytylschool in Beverwijk is een stap dichterbij. De gemeente Beverwijk heeft het nieuwe ruimtelijk kader voor de nieuwbouw in het stationsgebied van Beverwijk. Dit meldt het Noord Hollands Dagblad.

Heliomare krijgt een driehoekige kavel van ruim 8000 vierkante meter tot zijn beschikking. De gemeenteraad stemde met een grote meerderheid voor de locatie van de nieuwbouw, maar de financiën zijn nog niet rond.

Slepende kwestie

De nieuwbouw in Beverwijk is al maanden inzet van moeizaam overleg tussen zorginstelling Heliomare, de gemeente Beverwijk en de provincie. Het plan dreigde eind vorig jaar te stranden nadat de gemeente het budget terugschroefde van 14 miljoen naar 10 miljoen euro. Daarmee dreigde ook de provinciale subsidie van 4,6 miljoen euro te vervallen.In juni 2012 trok de provincie Noord Holland de subsidie daadwerkelijk in. Hierdoor is een flink gat in de begroting van in totaal 18,8 miljoen euro ontstaan.

Nieuwe plannen

Heliomare moet nu een nieuw bouwplan gaan ontwikkelen. Deze mag van verschillende fracties in ieder geval niet duurder uitvallen dan het oude plan en de subsidie van de provincie moet alsnog toegekend worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top