ACTUEEL

'Huisartsen benutten e-health nog te weinig’

Hoewel Nederlandse huisartsen internationaal een voorsprong hebben op automatiseringsgebied, zijn hun systemen nog slecht gekoppeld met de buitenwereld. Dat zegt Jaco van Duivenboden van het NHG. Dat meldt MedNet.

Van Duivenboden sprak begin juli op het internationale huisartsencongres Wonca Europe in Wenen. Hij is geen huisarts maar ICT’er. Hij houdt zich al lange tijd bezig met digitalisering en e-health in de gezondheidszorg.

Mogelijkheiden e-health

Hoewel huisartsen toch al veel ICT-mogelijkheden hebben, vooral wat betreft de infrastructuur van e-health, doen ze er nog te weinig mee. "Denk aan het via email maken een afspraak. Dat kan nog lang niet iedereen. Veel mensen moeten daarvoor nog altijd bellen met de assistente. Hetzelfde geldt voor het regelen van medicatie. Online recepten aanvragen is kennelijk nog een groot probleem. En ten slotte is het online inzien van het eigen dossier ook niet moeilijk. Maar dat gebeurt dus nog maar mondjesmaat. Terwijl het technisch allemaal al lang kan, zegt Van Duivenbode op MedNet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top