Tech

HIMSS-programma 2013 krijgt vorm

HIMSS-programma 2013 krijgt vorm

Het Nederlandse bezoek aan ‘s werelds grootste zorg-ICT beurs HIMSS staat in 2013 in het teken van de praktische toepasbaarheid van de nu voorhanden elektronische hulpmiddelen. Bezoekers krijgen zodoende een beter idee hoe digitale processen binnen hun eigen organisatie kunnen bijdragen aan een optimale zorgverlening.

Anders dan in voorgaande jaren gaat het bij HIMSS 2013, die in New Orleans wordt gehouden, niet zozeer om de lange termijnvisie als wel om praktische realisatie. Meer in het bijzonder is er binnen het programma aandacht voor de uitwisseling van gezondheidsinformatie, interoperabiliteit, mobile health, preventie en ‘eConnecting’, oftewel: de mogelijkheden die uiteenlopende sociale media de zorg bieden.

‘Treintjes’

Met het oog op optimale informatiewinning kunnen bezoekers zich dit jaar ook aansluiten bij thematische rondleidingen over de beurs onder leiding van Capgemini. Het programma voorziet ondermeer in een Microsoft-route, een SAP-route  en een Philips-route. “Wat wij geleerd hebben is dat mensen gewoon de weg kwijtraken op zo’n beurs met meer dan negenhonderd stands”, licht organisator Steven Wickel van The Convention Company het initiatief toe. “Met zo’n treintje wordt de bezoeker in een kort tijdsbestek optimaal geïnformeerd over bepaalde specifieke thema’s.”
IT-bedrijf PinkRoccade Healthcare heeft daarnaast voor de ggz een speciaal programma samengesteld.

Rampenbestrijding

Het Nederlandse bezoek voorziet ook in een gesprek met Karen DeSalvo, die als loco-burgermeester van New Orleans gezondheidszorg in haar portefeuille heeft. DeSalvo zal met name vertellen over haar ervaringen met grote rampen en de rol van zorg-ICT in dit verband. New Orleans werd de afgelopen jaren getroffen door de orkaan Katrina en de olieramp in de Golf van Mexico.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans

27 juli 2012

Welk zorgkantoor wil mijn bezoekje aan deze interessante beurs sponsoren? Dan wil ik daar wel in een t-shirtje van bv. VGZ rondlopen.

Van Bemmel

29 juli 2012

Ik lees "..staat in 2013 in het teken van de praktische toepasbaarheid van de nu voorhanden elektronische hulpmiddelen"
Wat een onzintaal. Wat staat daar nu?

Top