ACTUEEL

Alternatieve behandelingen Slotervaart zijn geoorloofd

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam mag alternatieve behandelingsmethoden blijven toepassen. Volgens Minister Klink vormt dit geen bedreiging voor de volksgezondheid en daarom grijpt hij niet in. Dit laat hij de Tweede Kamer weten naar aanleiding van Kamervragen van SP-kamerlid Henk van Gerven.

Experimenten voor stress, angst en pijn

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft geconcludeerd dat de behandelingen van het Slotervaartziekenhuis wetenschappelijk aanvaardbaar zijn. Het ziekenhuis experimenteert bijvoorbeeld met aromaverneveling in de operatiekamers, acupunctuur, hypnose, massage en ontspanningsoefeningen. De experimenten moeten stress, angst en pijn tegengaan.

Anti-kwakzalvers royeren kinderarts

Het Parool meldt dat de Vereniging tegen de Kwakzalverij bezwaar maakt tegen deze zogeheten 'integrale geneeskunde'. Het ziekenhuis gebruikt volgens de vereniging technieken waarvan de werkzaamheid nooit wetenschappelijk bewezen is. Kinderarts Ines von Rosenstiel van het Slotervaartziekenhuis werd eerder dit jaar geroyeerd door de vereniging omdat zij positieve uitlatingen over de behandelmethoden in de media had gedaan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

27 mei 2009

Zouden ze in Noord Korea ook doen, je om zo´n uitspraak royeren... Wanneer worden we nu eens wakker en zien we dat er zoveel reguliere behandelingen ook niet bewezen zijn...

Top