ACTUEEL

Maximum salaris voor bestuurders in de zorg

Bestuurders in de gezondheidszorg mogen binnenkort hooguit 190 duizend euro per jaar, verdienen, met een uitloop naar 245 duizend euro. De beloning van interim-bestuurders wordt ook aan een maximum gebonden. Zij mogen straks maximaal een jaar aanblijven en 332.500 euro (175 procent van het bestuurderssalaris) verdienen. Dat  meldt de Volkskrant vooruitlopend op de presentatie van de code beloning bestuurders door de verenigingen van bestuurders en toezichthouders in de zorg, later op woensdag 27 mei.

Nieuwe poging om maximum salaris vast te stellen

De verenigingen van bestuurders (NVZD) en toezichthouders (NVTZ) in de zorg doen een nieuwe poging om het salarismaximum vast te stellen. Zij leggen een nieuwe code vandaag voor aan hun leden. Een eerdere poging om het plafond op 220 duizend euro vast te leggen is vorig jaar vastgelopen. Of interim-bestuurders, die zich altijd hebben verzet tegen een beloningscode, zich zullen neerleggen bij de norm, is volgens beide organisaties ‘niet relevant’. Jacques Gerard van de NVTZ in de Volkskrant: "Er zijn voldoende gekwalificeerde mensen om een interim-klus te klaren zonder dat daar een excessieve beloning tegenover moet staan."

Maximum is niet voor iedereen

Directeur Jan Aghina van de NVZD heeft bevestigd dat alleen de bestuurders van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in aanmerking komen voor het maximum van 245 duizend euro. Aghina: "Uitgaande van 1018 bestuurders in Nederland, komen potentieel 126 bestuurders boven de Balkenende norm 2010."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top