ACTUEEL

Ontuchtige assistent ook bij Philadelphia actief

De van ontucht met minderjarigen verdachte onderwijsassistent, die tot voor kort voor Visio werkte, heeft mogelijk ook slachtoffers gemaakt bij andere zorginstellingen. Dat het openbaar ministerie bekend gemaakt.

De 27-jarige Huizer werkte in de periode van 2005 tot 2009 op diverse locaties van de aanbieder van gehandicaptenzorg Philadelphia Zorg. Uit verklaringen van de verdachte blijkt dat hij ook onzedelijke handelingen heeft verricht met twee cliënten van Philadelphia, zo meldt de Gooi- en Eemlander. Ouders en belangenbehartigers van cliënten zijn dinsdag 31 juli tijdens een informatieavond ingelicht.

Teleurstelling

Bij Philadelphia Zorg Gooi en Eemland is met ontzetting gereageerd op het bericht dat de 27-jarige Huizer ontuchtverdachte ook bij deze instelling mogelijk slachtoffers heeft gemaakt. “Wij denken de dingen goed te doen en de teleurstelling is groot als blijkt dat zoiets toch is gebeurd'', zegt interim-regiodirecteur Marijke Frijters in de Gooi- en Eemlander.

Maatregelen

Naar eigen zeggen heeft Philadelphia voor elk van de woonlocaties, waar de meest volwassen cliënten in de wijk tussen de bevolking wonen, een risicoanalyse gemaakt. Verder heeft de organisatie eigen trainingsprogramma’s voor zowel personeel als cliënten. “En toch kan het misgaan'', aldus Frijters.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

alphie72

3 augustus 2012

Alle pedoseksuelen zijn recidivisten en zullen altijd proberen hun geaardheid te bevredigen. Help mee kinderen te beschermen en teken de petitie. Stuur de petitie door naar zoveel mogelijk mensen. De strafmaat in nederland is te laag en we hebben een afschrikmiddel nodig.

http://registerzedendeliquenten.petities.nl/

Top