ACTUEEL

'Zorg is belangrijkste thema bij verkiezingen'

'Zorg is belangrijkste thema bij verkiezingen'

Zorg is volgens de Nederlandse kiezer het belangrijkste thema in de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Kiezers maken zich zorgen over de betaalbaarheid, de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg. Dat blijkt uit een enquête van ProDemos en EenVandaag onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden deze mensen bezig.

Uitkomst

De uitkomst van de enquête is gebaseerd op de antwoorden van de eerste 2500 respondenten uit het EenVandaag Opniniepanel. De eerste vraag betrof een open vraag: 'Welk onderwerp weegt voor u het zwaarst bij het bepalen van uw stem bij de komende Tweede Kamerverkiezingen?’. 305 deelnemers antwoordden met 'Zorg'.

Op 29 augustus wordt een verkiezingsdebat over de zorg gehouden. Politici en vertegenwoordigers uit het veld gaan tijdens het Grote Zorgdebat met elkaar in discussie over de vraag hoe de groeiende vraag naar zorg, kwaliteit en kostenbeheersing zich tot elkaar verhouden.

Stemwijzer

De uitslag van de enquête is door ProDemos gebruikt bij het bepalen van de stellingen in de nieuwe StemWijzer. De nieuwe StemWijzer komt maandag 13 augustus online. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

V&VN

7 augustus 2012

Juist daarom organiseren V&VN, KNMG, NVZ, GGZ Nederland, KNMP, NPCF en vele andere organisaties het Grote Zorgdebat, op woensdag 29 augustus.
Tijdens dit debat worden politici van alle partijen voor scherpe keuzes gesteld. Hoe houden we dezelfde kwaliteit voor meer patiënten in stand, met minder geld? Tweede Kamerkandidaten van de VVD, PvdA, PVV, CDA, SP, D66, GroenLinks en de ChristenUnie zullen tijdens dit verkiezingsdebat met elkaar in discussie gaan over de toekomst van de zorg.
Het Grote Zorgdebat is voor iedereen vrij toegankelijk die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland.
Woensdag 29 augustus 2012 van 15.00 tot 18.00 uur in congrescentrum NBC, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein (www.n-b-c.nl).

Frank Conijn

7 augustus 2012

Als men zich wil voorbereiden op het Grote Zorgdebat, of gewoon wat meer informatie wil over de problemen in de zorg en suggesties voor oplossingen, surf naar http://www.gezondezorg.org.

Top