ACTUEEL

Bejaarden moeten scootmobiel delen

Bejaarden moeten scootmobiel delen

De gemeente Bellingwedde in Groningen wil dat bejaarden scootmobielen gaan delen. Wie er een wil gebruiken, kan deze dan van tevoren reserveren. De gemeente, die de meeste scootmobielen betaald, wil zo op zorgkosten besparen. Er zouden teveel scootmobielen ongebruikt bij de eigenaar staan.

Directrice Betty Krol van zorgcentrum De Blanckenbörg is positief over het voorstel. Het zorgcentrum inventariseert hoeveel scootmobielen er in het zorgcentrum zijn en hoe vaak deze worden gebruikt. "Sommige ouderen rijden er niet mee omdat ze niet weten hoe die moet worden bediend. Ook staan er ongebruikte scootmobielen van zieken." Krol vindt dat er ook kritisch naar de elektrische rolstoel en de rollator gekeken mag worden.

Besparen

Het delen van de scootmobielen scheelt de gemeente aanzienlijk in de uitgaven voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zegt wethouder Marja Bos tegen RTV Noord.

Witte-fietsen-plan

De gemeente Montfoort kwam vorige week met eenzelfde plan naar buiten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bregonje

13 augustus 2012

Ik heb begrepen dat een scootmobiel geheel wordt afgestemd op je gewicht/grootte/handicap etc. Kan men dan wel gewoon op andermans scootmobiel?

Top