ACTUEEL

Thuisbevallen Texel op de tocht

Doordat veel artsen van het MCA in Alkmaar weigeren om straks diensten te gaan draaien in het Gemini ziekenhuis in De Helder, staat het thuisbevallen op Texel op de tocht. Dat schrijft de Helderse Courant.

De Alkmaarse artsen van de gefuseerde MCA-Geminigroep zien een volwaardige acute zorgverlening in Den Helder niet zitten. Dat blijkt uit een brief van de specialisten aan de raad van bestuur. Het ziekenhuis is volgens hen daar te klein voor en het is volgens de Alkmaarse artsen te kostbaar om op meerdere locaties volwaardige zorg te verlenen. Onder meer de kraamafdeling in Den Helder moet volgens hen worden afstoten.

Gevolgen Texel

Dit betekent dat thuis bevallen op Texel onmogelijk wordt, want de ziekenhuizen in Alkmaar en Heerhugowaard zijn te ver weg voor spoedeisende hulp. Een petitie van bezorgde Noordkop-bewoners leverde 27.000 handtekeningen op die aan de Tweede Kamer zijn aangeboden. Ook 1.800 Texelaars zetten een tegen de verschraling van het zorgaanbod in het straks afgeslankte Gemini. Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft laten weten dat de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep ondanks de kritiek in eigen gelederen de verloskundige zorg in het Gemini wil behouden

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top