ACTUEEL

‘Ontuchtige’ huisarts gewoon aan de slag

De wegens ontucht veroordeelde Utrechtse huisarts Cor H. oefent ongestoord zijn beroep uit. Dat meldt het AD.

De inmiddels 85-jarige huisarts kreeg twee jaar geleden van de rechter een maand voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Hij had in het geheim foto's gemaakt van een jonge vrouw bij het maken van een uitstrijkje. Bij het vonnis hield de rechter rekening met de hoge leeftijd van de arts en met het feit dat hij beloofde zijn praktijk over te dragen. Toch houdt de 85-jarige huisarts tot ontsteltenis van het slachtoffer nog altijd praktijk in Utrecht, zo meldt het AD.

Uitgeschreven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Medisch Tuchtcollege hebben niet gecontroleerd of H. daadwerkelijk zijn praktijk heeft beëindigd. Ze namen er genoegen mee dat hij zich zou uitschrijven uit het artsenregister. De inspectie wil volgens het AD niet zeggen of en hoe werd nagegaan of H. zijn praktijk had overgedragen. Wel gaat de inspectie 'de feiten en omstandigheden in deze zaak' controleren.

Beroepsverbod

Aanvankelijk schreef H. zich na het intrekken van zijn hoger beroep in juni 2011 daadwerkelijk uit als specialist in het beroepsregister. Voor het tuchtcollege was dit volgens AD reden om geen beroepsverbod of een andere tuchtmaatregel op te leggen. Maar anderhalve maand geleden liet H. zich weer registreren als huisarts aldus het AD. Het CIBG, de instatie die het beroepsregister beheert, laat het AD weten dat zorgverleners die veroordeeld zijn voor een zeden- of geweldsmisdrijf kunnen doorwerken, zolang een beroepsverbod geen onderdeel van de strafzaak is.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top