ACTUEEL

KNMP: daling resultaat Mediq weerspiegelt sector

KNMP: daling resultaat Mediq weerspiegelt sector

De verdere daling van de resultaten van de Mediq apotheken in Nederland bevestigt opnieuw dat de financiële druk op de sector zorgwekkend is en dat de sector kampt met substantiële problemen. Dat stelt beroeps- en brancheorganisatie KNMP.

Zorgen apothekers

De KNMP zegt zich ernstig zorgen te maken “over de onbeheersbare financiële risico’s die op apotheken worden afgewenteld en de alsmaar toenemende regeldruk voor de apotheker en het apotheekpersoneel. De kwaliteit van zorg aan patiënten komt daardoor in de knel”. Het KNMP hoofdbestuur wil graag zo snel mogelijk hierover in gesprek met zorgverzekeraars en de overheid.

Marktwerking farmacie

De brancheorganisatie verwijst naar haar onderzoeksrapport ‘Veranderingen in de farmaceutische zorg: de gevolgen in beeld’ van afgelopen maart. Daarin riep ze zorgverzekeraars en overheid op om snel op bestuurlijk niveau tot een oplossing te komen voor de gesignaleerde problemen in de farmacie. De marktwerking in de farmacie per 1 januari 2012 is te gehaast ingevoerd volgens de KNMP. De beoogde kwaliteitsverbetering en innovatie ten behoeve van de patiënt komen volgens de KNMP niet van de grond vanwege lagere tarieven, hogere werkdruk en financiële risico’s in en voor de apotheek. Overheid en zorgverzekeraars gaven toen aan het te vroeg te vinden voor een evaluatie van de per 1 januari 2012 geïntroduceerde gereguleerde marktwerking in de farmacie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top