ACTUEEL

VWS: Laser Surgery blijft dicht

De privékliniek Laser Surgery in Haarlem blijft voorlopig dicht en mag geen patiënten behandelen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid donderdag laten weten. Dat melden diverse media.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg in de kliniek flink te wensen overlaat en beval maandag de kliniek per direct te stoppen met behandelingen. Laser Surgery heeft tot zaterdag de tijd om op orde op zaken te stellen. Minister Edith Schippers van VWS vindt het echter niet aannemelijk dat dit gaat lukken.

Veiligheid van zorg in geding

De inspectie constateerde dat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook is onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Daarnaast worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Kliniek verzet zich

Directeur Peter van Ispelen van de kliniek reageerde afgelopen maandag verbolgen over het besluit van de IGZ. Hij liet weten te overwegen namens de kliniek een kort geding aan te spannen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Van Asperen meldde woensdag aan De Telegraaf de behandelingen op een andere locatie voort te zetten. Van Ispelen: “Wij mogen niemand meer op deze locatie behandelen. Dat betekent toch dat het op een andere plek wel mag? Het bevel van de Inspectie gaat alleen over de kliniek, niet over de artsen die bij ons werken.”

Cosmetische ingrepen

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden uitgevoerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 mei 2013

Is net goed alle klachten die ik heb gelezen op verschillende side . Geloof ik dat waar zijn is reden . Ik liep daar jaren voordat Peter de boel overnaam . Er was de laaste 3 jaar geen kwaliteit meer !! De arts die hart opereerede in een ziekenhuis deed daar ogen ,borsten terwijl hij ze behoorlijk fout deed . Bij mij ging het goed fout met me oogcorrectie . En toen ik terug kwam gaf hij mij een grote mond ook nog . Peter zijn baas accepteerde deze rotsooi . Mijn haar implantie ging fout 2x toe tot heden geen haar men had op me voorhuid geimplanteerd en tedicht bij elkaar ze zijn gaan onstoken . Geen goede nazorg . Ooooh heerlijk dat mensen zo hun verdiende loon krijgen . Ik hoop dat ze nooit meer ergens een baan kunnen krijgen om mensen te veminken .

Top