ACTUEEL

Dichterbij-directeur krijgt drie ton vertrekpremie

De kantonrechter heeft directeur Peter Verbraak van zorgorganisatie Dichterbij een ontslagvergoeding van ruim 320 duizend euro toegekend. Ook mededirecteur Marius van den Hoogen stapt op, maar anders dan zijn collega heeft hij blijkens een persbericht “in goed overleg” afscheid genomen.

Het ontslag volgt op een slepend conflict tussen de raad van bestuur en de beide directeuren over een reorganisatie bij de aanbieder van gehandicaptenzorg. De twee uitten openlijk kritiek in de media, waarna ze in juni tijdelijk op non-actief werden gezet. Pro forma werden er met beide directeuren nog wel terugkeergesprekken gevoerd, maar die zijn op niets uitgelopen.

Verwijt

In een persverklaring van Dichterbij is met name Verbraak de gebeten hond. Zijn kritiek op de reorganisatie zou zijn ingegeven door het feit dat hij niet werd opgenomen in een nieuwe zeskoppige kerndirectie. De kantonrechter is van mening dat “beide partijen een verwijt valt te maken voor de verstoring van de arbeidsrelatie”.

Onrust

Bestuursvoorzitter Frank Holtman van Dichterbij betreurt de gang van zaken, aangezien deze de beeldvorming over de organisatie die in Noord-Brabant en Gelderland zorg levert aan vijfduizend gehandicapten geen goed heeft gedaan en ook intern voor onrust heeft gezorgd. “Jammer dat we op deze manier afscheid moeten nemen”, aldus Holtman. “We hadden het graag anders gezien. Maar we willen dit hoofdstuk nu afsluiten en alle energie weer concentreren op onze taak: zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking zoveel mogelijk vrij en volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.”

6 Reacties

om een reactie achter te laten

wansink

10 augustus 2012

Eindelijk schijnt de zon. Maar dan regent het weer vertrekpremies en ontslagvergoedingen in de zorg.

Anoniem

10 augustus 2012

Ik KOTS op dit soort volk. Sorry dat ik dit 's open en bloot op fb plaats, maar DE ZORG IS AL JARENLANG AANDACHTSPUNT IN DE MEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.... en dan durf je als ventje wat daar een rol in speelt ZO'N OPROTPREMIE te oogsten ???

...

Anoniem

11 augustus 2012

Zo ziek is nu de zorg. Dat dit al jaren aan de gang is. vertrek premies bonussen lease auto. En maar praten over kostenbeheersing in de zorg. Er valt nog heel wat te bezuinigen in de gehandicaptenzorg bij vele diciplines die niets met de directe zorg[werkvloer] te maken hebben.
Heus het is niet zo moeilijk om voor een gehancicapte te zorgen of ze iets te leren. Dat kost aandacht aandacht en nog eens aandacht en daar heb je geen handvol dure managers ogen en logen en peuten die je nooit op de werkvloer ziet. Er wordt te veel door weinigen verdient ook in de ghz en ggz. Heel veel gebakken lucht. ouder en mantelzorger

Hans

13 augustus 2012

Het is een onafhankelijke rechter, die deze ontslagvergoeding toekent. Dit komt dan in de plaats van de cao-wachtgeldregeling, waar Peter anders recht op had. Die cao-regeling geldt voor alle werknemers in de zorg. Ook voor de AbvaKabo-leden van Lilian S.P. Marijnissen.

Anoniem

13 augustus 2012


Wat een irritatie reactie van Hans. Ook nog een sneer naar Lilian.
Als ik het goed begrijp waren er meer bestuurders die zaten te ruzieen ipv belangen van kwetsbare mensen te behartigen. En dan zo groot bedrag mee krijgen, rond uit belachelijk. Als ik morgen ruzie maak met mijn collega op de werkvloer aan het bed van een patient krijg ik dan ook een zak met geld mee.

Groenewoud

13 augustus 2012

Ik kan me voorstellen, dat mensen "KOTSMISSELIJK" worden als bestuurders er eerst een potje van maken en er als dank met de buit vandoor gaan. Er zijn natuurlijk schrijnende zaken, niet alleen in de zorg en in het bedrijfsleven, maar ook in de Woningbouw. Denk alleen maar eens aan de kwestie bij VESTIA. In dat soort gevallen zou de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld moeten worden.

In bovenstaand geval is het maar de vraag of de vertrekkende directeur niet het slachtoffer is geworden van wanbeleid van zijn medebestuurders. Als dat zo zou zijn, dan zou de vertrekpremie eigenlijk verhaald moeten worden op de bestuurders in kwestie in plaats dat het ten laste gaat van de geldstroom van de stichting.

Gelukkig is er nog hoop. Je ziet steeds meer, dat bestuurders afzien van vertrekpremies of bonussen. Ik voorzie dat de nieuwe media daar een grote rol in gaan spelen.

Het zal niet lang meer duren dat bestuurders op een totaal andere manier voor het voetlicht komen. Ik denk dan aan feedback door Collega's, direct reports, medewerk(st)ers,patienten en leveranciers. Dan ziet de wereld er een stuk anders uit. Mismanagement komt dan sneller boven water.

Verder zal de kwaliteit van de bestuurders "Automatisch" omhoog gaan, omdat de bestuurders die niet in staat zijn om in te spelen op de "war for talent", niet meer in staat zijn om talent te houden en te krijgen. Zonder de juiste mensen sta je met lege handen en leg je het af tegen de concurrentie. Kijk aar eens naar Buurtzorg Nederland. Die hebben het begrepen.

Top