ACTUEEL

GroenLinks wil hoorzitting over dure medicijnen

GroenLinks wil een hoorzitting houden over de farmaceutische industrie. Experts en betrokkenen kunnen op zo'n zitting Tweede Kamerleden inlichten over de werkwijze van de sector en de prijzen van medicijnen. Kamerlid Linda Voortman wil ,,alle neuzen dezelfde kant op krijgen, zodat we niet langer te veel betalen voor onze medicijnen''.

Dure geneesmiddelen

De afgelopen dagen is veel te doen geweest over medicijnprijzen. Sommige middelen zouden in het buitenland veel goedkoper zijn dan hier. Daarom opperde Hans Büller, voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC, dat een groep van EU-landen zelf dure geneesmiddelen moest gaan maken zonder winstoogmerk.

Farmaceutische industrie

Voortman vindt het van belang om een fundamenteel debat te houden over de toekomst van de industrie. "Samen kunnen we tot een oplossing komen die mensen beter maakt, in plaats van de portemonnee van farmaceuten spekt" stelt het Kamerlid.

Een hoorzitting wordt normaal gesproken aangevraagd in een procedurevergadering. Omdat de Tweede Kamer met reces is, kan de aanvraag pas na Prinsjesdag worden besproken. Voortman verwacht dat andere partijen het voorstel tijdens de vergadering zullen steunen en dat daarna op korte termijn een hoorzitting kan worden gehouden. (ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top