ACTUEEL

‘Honderden apothekers mogelijk dicht’

Apothekers dreigen de komende jaren in grote financiële problemen te komen. Dat meldt brancheorganisatie Napco vrijdag in het Nederlands Dagblad. Mogelijk zouden zelfs honderden apothekers hun bedrijf moeten sluiten.

De marges in de apotheek staan onder druk doordat de ondernemers minder geld krijgen voor merkloze middelen, terwijl de loonkosten oplopen. Vooral apothekers in dorpen en eigenaren van kleine vestigingen in steden lopen gevaar, zo meldt het Nederlands Dagblad. Zij krijgen bij banken vaak geen gehoor als ze vragen om krediet.

Napco

Bij Napco zijn zeshonderd apothekers aangesloten. Apothekersorganisatie KNMP beaamd de problemen in het ND.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 augustus 2012

Het is niet zo verwonderlijk want ze zijn 3 x duurder dan in Portugal/Spanje of de rest in de EU.Dus kopen we dezelfde medicijnen daar .

En als je iets vraag dan zijn ze niet thuis diezelfde apothekers.

Werllicht kunnen ze eens overwegen om goedkoper te werken en de medicijnen dus goedkoper aan te bieden.
In een gemiddelde apotheek zie ik 8 10 menen lopen en dat zou gewoon minder kunnen.

Bakker

17 augustus 2012

Minstens een halfuur wachten, 10 mensen in de achter winkel, van alles nog in de computer invoeren en eindelijk een paar pilletjes !!!
Zo kan het niet verder.

Anoniem

17 augustus 2012

een doosje brufen 600 kost 6 euro in italie 18 euro in nederland en dan nog niks verdienen?

Anoniem

17 augustus 2012

Ik snap sowieso niet waarom de zorgverzekeraars de medicamenten in eigen beheer distribueren aan de patiënten dat zou wellicht miljoenen kunnen schelen????

Anoniem

25 augustus 2012

Bovenstaande reacties bewijzen opnieuw dat maar heel weinig mensen begrijpen hoe een apotheek functioneert en waarop de prijsstellingen van geneesmiddelen werken.

Het is onbegrijpelijk dat nu we leven in 2012 en men zo hoog opgeeft van de informatie die mensen tegenwoordig ter beschikking heeft, men zo weinig weet heeft van welke taken een apotheek daadwerkelijk elke dag vervult.

Elke dag voorkomen de apotheken in Nederland vele onnodige ziekenhuisopnames door de kwaliteit die iedere dag geleverd wordt. Maar nog steeds kent een leek dit beeld niet.
Waarom stellen bovenstaande mensen die vragen niet aan een beschikbare apotheker in hun eigen apotheek? Dan zullen ze vernemen dat een groot aantal zaken worden bepaald door onze almachtige overheid met hun vazallen, de zorgverzekeraars. Het toverwoord is nog steeds marktwerking in de zorg. Sinds de invoering van deze zogenaamde marktwerking in de zorg zijn de kosten alleen maar hoger geworden en zeker niet lager.

Anoniem

3 september 2012

Het gaat niet goed met een aantal apothekers, maar is dat niet in de meeste bedrijven zo? De Nederlandse apothekers kunnen per jaar ca. € 30.000.000 besparen door een goedkoper (en misschien wel beter) softwarepakket te nemen.
Bedrifsresultaten onder druk?: ondernemer kijk naar uw kosten!

Top