ACTUEEL

‘Twijfels over inzet werklozen in thuiszorg’

De organisatie voor zorgondernemers Actiz zet vraagtekens bij de haalbaarheid van het Rotterdamse plan om werklozen in te zetten in de thuiszorg. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Als het aan de Rotterdamse wethouder Marco Florijn ligt, dan zouden thuiszorgorganisaties werklozen moeten inschakelen voor tien procent van hun loonsom. Volgens Actiz is dat percentage hoog. “Zorgaanbieders moeten niet verplicht worden mensen aan te nemen die niet geschikt zijn,” laat de organisatie weten in Binnenlands Bestuur.

Kwaliteitseisen

Actiz stelt dat de kwaliteitseisen die werkgevers aan hun medewerkers stellen, leidend zijn. “Het moet gaan om mensen met de juiste motivatie en competenties.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

A.Couzy

21 augustus 2012

Dag Actiz

Het moet gaan om mensen met de juiste motivatie en competenties. Helemaal mee eens!
De kwaliteitseisen die werkgevers aan hun medewerkers stellen zijn leidend. Een werkgever mag kwaliteit vragen van zijn medewerkers.Helemaal mee eens!
Als jullie dit allemaal eisen van de thuiszorgmedewerkers kunnen jullie er dan samen met de gemeenten in Nederland voor zorgen dat dit gehonoreerd word in het salaris. En niet toestaan dat thuiszorgmedewerkers 25% gekort worden op hun salaris naar de 9,60 euro BRUTO die er nu voor de juiste mensen met de juiste motivatie betaald wordt.

Wij zijn de Thuiszorg Nederland

tjark reininga

21 augustus 2012

als de wethouder via dit type contractcomplience wil bereiken dat zorgaanbieders mensen zonder de juiste kwalificaties (over motivatie heb ik het niet) een serieuze kans geeft die kwalificaties in de praktijk te verwerven, heeft hij een punt. maar dan zal ook hij vanuit het sociale budget moeten investeren en kan hij de gedachte dat deze aanpak tot bezuinigingen leidt beter snel de grond in boren.

Top