Finance

De Trans bezuinigt drie ton op dagbesteding

De Trans, aanbieder van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en autisme, in ondermeer Rolde en Nooitgedacht gaat tenminste  drie ton bezuinigen. Dit heeft De Trans in een noodbrief geschreven aan ouders en begeleiders van de cliënten. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Ouders en begeleiders verontwaardigd

Vooral de locatie Nooitgedacht verkeert in grote financiële problemen. De Trans schrijft in de brief: “We geven te veel geld uit doordat we op bijna alle units te veel personeel inzetten. Als we zo doorgaan en niet snel ingrijpen, gaan we failliet.”  De Trans bezuinigt drie ton op de dagbestedingen, dit tot onvrede van ouders en begeleiders van de cliënten. “We hebben het hier wel over mensen met veelal het verstandelijk vermogen van een kleuter”, aldus een begeleider  in Dagblad van het Noorden. “Deze cliënten moeten intensief verzorgd en beziggehouden worden, daar kun je geen bezuinigingen op loslaten. Daar gaan we dan ook beslist niet mee akkoord, want juist voor die begeleiding betalen wij.”

De Trans zoekt evenwicht

Esther van Dalen, woordvoerster van De Trans, heeft begrip voor de onrust en geeft aan dat de organisatie zorgvuldig omgaat met de situatie. “Wij proberen altijd garant te staan voor goede zorg, maar we moeten ook zorgen voor een gezonde bedrijfsvoering. En het is nu niet gemakkelijk daar een goed evenwicht in te vinden, ” aldus Van Dalen in de krant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top