ACTUEEL

Het Grote Zorgdebat: PVV trekt zich terug

De PVV doet niet langer mee aan het het Grote Zorgdebat dat op 29 augustus plaatsvindt in Nieuwegein. De reden voor de terugtrekking is onbekend. Voor het Grote Zorgdebat hebben zich inmiddels 1100 mensen aangemeld. Vanwege de grote belangstelling is er inmiddels een wachtlijst geopend.

Het zorgdebat wordt georganiseerd door 22 verschillende belangen- beroeps- en brancheorganisaties uit de zorg.Tijdens het debat gaan Tweede Kamerkandidaten van de VVD, PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en de ChristenUnie met elkaar in discussie over belangrijke thema's in de zorg. Oorspronkelijk zou ook de PVV deelnemen.

Onbekend

Volgens een van de woordvoerders van het Grote Zorgdebat, Wouter Kniest van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is het onbekend waarom de PVV zich als grote partij heeft teruggetrokken. "De partij heeft zich zonder opgaaf van redenen afgemeld, meer weten we niet", zegt hij.

De PVV is voor commentaar onbereikbaar.

Debat

Politici worden tijdens het debat voor keuzes gesteld. Het publiek heeft bij de aanmelding ook de mogelijkheid gekregen vragen te stellen aan politici. Ook deze vragen zullen aan de orde komen. Verder komen er diverse thema’s aan bod. Kniest: “Te denken valt aan levensstijl en preventie, de eigen bijdrage, ouderenzorg en cliëntrecht.”

Skipr is mediapartner van het Grote Zorgdebat. In aanloop naar het debat op 29 augustus 2012 publiceert Skipr een serie interviews met bestuurders van de 22 organisaties die gezamenlijk het debat organiseren. Volg de berichgeving hierover in ons dossier over de Tweede Kamerverkiezingen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Valkenburg

20 augustus 2012

Reden = geen mening. De afgelopen jaren is slechts lekker meegewaaid (gedoogd) en wat geprutteld over bureaucratie. Misschien is de zorg ook iets te lastig om met de onderbuik te sturen.

Het debat wordt er in elk geval veel beter op, felicitaties aan de organisatie!

van Zanten

21 augustus 2012

Tja, de PVV wil het vooral over Europa hebben en iemand de schuld kunnen geven.... Dat is wat lastig in dit debat en het zal er wel (weer) op uitdraaien dat politici vooral wijzen naar wie het gaat betalen (links) of hoe de markt het moet oplossen (rechts) in plaats van hoe maken we het nu eindelijk eens goedkoper, efficienter en effectiever net zoals alle andere sectoren waar het wel kan. Daar ligt een enorme kans - want deze koers varen anderen niet - maar dat past absoluut niet in de standaard populistische aanpak van de PVV.

Top