ACTUEEL

‘Careyn mikt op overname HWW Zorg’

Nederlands grootste thuiszorgaanbieder Careyn voert overnamegesprekken met de Haagse Wijk en Woonzorg (HWW Zorg). Dit meldt Zorgvisie.

Tegenover Zorgvisie laat bestuurder Lettie van Atteveld laat weten dat Careyn de enige overgebleven kandidaat is om het bedrijf over te nemen. HWW Zorg is voortgekomen uit de failliete boedel van thuiszorgorganisatie Meavita. In november 2009 kregen HWWZorg en Thuiszorg Groningen (TZG), ook een voormalig onderdeel van Meavita, gezamenlijk 37 miljoen euro staatssteun. Voorwaarde voor verkrijging van het geld was wel dat beide organisaties op zoek gingen naar een geschikte overnamekandidaat.

Procedure

TZG werd in 2011 overgenomen door Thuiszorgservice Nederland (TSN). HWW Zorg gaat nu mogelijk over naar Careyn. Zowel de raden van bestuur als de raden van toezicht moeten zich nog officieel uitspreken. Daarnaast loopt er volgens Zorgvisie een juridische procedure die is aangespannen door een overnamekandidaat die buiten de boot is gevallen. Over de fasering van een eventuele overname bestaat daarom op dit moment nog geen duidelijkheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top