ACTUEEL

Isala-topvrouw Sint commissaris bij BNG

Isala-topvrouw Sint commissaris bij BNG

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Sint volgt Yvonne van Rooy op, die op 1 december aan de slag gaat als voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen.

Sint (1949) is sinds 2007 voorzitter van de raad van bestuur van de Isala klinieken in Zwolle. Van 1987 tot 1991 was Sint partijvoorzitter van de PvdA. Aansluitend werkte ze als directeur op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook was ze van 2000 tot 2007 van secretaris-generaal op het ministerie van VROM.

Geen rol

BNG heeft de nodige klanten onder zorginstellingen, waaronder ook de Isala Klinieken. Voor de financiering van de nieuwbouw trok Isala Klinieken een lening aan van 450 miljoen euro aan van een consortium waarvan behalve de Rabobank ook BNG deel uitmaakt. Volgens BNG-woordvoerder Aart Rietveld is dit geen aanleiding om te veronderstellen dat er sprake is van mogelijke belangenverstrengeling.  “De raad van commissarissen beweegt zich niet op het niveau van individuele klanten”, stelt Rietveld. “Als het gaat om kredietverlening aan individuele klanten speelt de raad van commissarissen geen enkele rol. Mocht zich toch een situatie voordoen waarin persoonlijke belangen zouden kunnen spelen, dan neemt de betreffende commissaris geen deel aan de beraadslaging en besluitvorming.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top