ACTUEEL

VUmc: maatregel inspectie politiek gemotiveerd

Het bestuur van het Amsterdamse ziekenhuis is zeer verontwaardigd dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het VUmc onder verscherpt toezicht heeft gesteld. Bestuursvoorzitter Elmer Mulder en bestuurder Wouter van Ewijk stellen in het NRC Handelsblad dat de maatregel "onterecht" is.

De bestuursleden zeggen in de krant ook  dat het verscherpt toezicht door de Inspectie “om politieke redenen” is opgelegd “om haar eigen straatje schoon te vegen”. Mulder stelt dat bepaalde informatie door het ziekenhuis niet is verstrekt aan de inspectie omdat dat “een andere, tweede kwestie” betreft.

Het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam werd dinsdag onder verscherpt toezicht geplaatst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Ziek thuis

De samenwerkingsproblemen zijn volgens Mulder overigens opgelost. De longchirurg die centraal staat in het conflict tussen de medisch specialisten zit sinds 5 juli 2012 ziek thuis.

Voorspelbaar

Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht van het VUmc, noemt in het NRC Handelsblad de roep om het aftreden van het bestuur een voorspelbare standaardreactie. “Ik wil de kwestie niet bagatelliseren, maar we moeten de zaak niet groter maken dan het is.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 augustus 2012

Ik vind de reactie van Veerman net zo goed een voorspelbare standaardreactie. Je wordt er niets wijzer van. En hoe zat het ook weer met het schenden van de privacy van patiënten bij de spoedeisende hulp in verband met televisie-opnames een paar maanden geleden? Toen reageerde de RvB ook niet briljant.

Anoniem

26 augustus 2012

Natuurlijk is de reactie van Veerman een voorspelbare standaard reactie.Bagatelliseren van zaken wat er in de UMC's aan de hand vraagt om diepgaand onderzoek van onafhankelijke niet door het UMC's betaalde klachtenfunctionarisen De duur betaalde Raden van Bestuur, die aangeven door Mozes te zijn geinspireerd en in hun oratie pro domo tegen iedereen die het maar horen wil trots zijn op hun reremunerati afgesproken met e de Raden van Toezicht maar verstoppertje spelen als er iets aan de hand is, net als de rRaden van Toezicht. Het wordt tijd dat dit old boys netwerk wordt opgeruimd. Te triest voor woorden wat hier gebeurd.

Top