ACTUEEL

Belangstelling privékliniek zit in de lift

Als de behandeling in privéklinieken vergoed zou worden, zou ruim 1 op de 3 Nederlanders liever in een privékliniek behandeld worden dan in een ziekenhuis. Dat concluderen communicatieadviesbureau Porter Novelli en DVJ Healthcare op basis van onderzoek onder ruim 600 Nederlanders, zo meldt MedNet.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen hun mening vooral baseren op wat zij horen en lezen, want minder dan 1 op de 10 Nederlanders heeft weleens een privékliniek bezocht. Wel laten cijfers van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) zien dat steeds meer patiënten kiezen voor een privékliniek. De verwachting is dat in 2012 de grens van een miljoen patiënten wordt overschreden. In 2010 waren dit nog 660 duizend patiënten.

Kwaliteit

De doorslaggevende factor om zich in een privékliniek te laten behandelen blijkt voor 60 procent van de ondervraagden de veronderstelde kwaliteit van zorg van privéklinieken te zijn. In het algemeen bestaat er een diffuus beeld van deze kwaliteit van zorg. Nederlanders vinden met name minder urgente of niet levensbedreigende aandoeningen geschikt voor behandeling in privéklinieken. Te denken valt aan cosmetische afwijkingen en behandelingen van verslaving en overgewicht.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top