ACTUEEL

Jos de Blok is Gamechanger 2012

Jos de Blok is Gamechanger 2012

Jos de Blok is verkozen tot Gamechanger 2012. Uit de 25 innovatoren, ondernemers en pioniers die vakblad ManagementTeam (MT) presenteerde als potentiële gamechangers, hebben de lezers Jos de Blok als winnaar aangewezen.

De Gamechanger van 2012 schrapt bestuurslagen, geeft geen geld uit aan marketing en heeft bescheidenheid als hoogste goed. Zo typeert MT Jos de Blok. Gamechangers zijn volgens MT méér dan vernieuwers. Behalve product of ­bedrijf, veranderen ze in hun markt de regels van het spel. Zo zette De Blok zes jaar geleden Buurtzorg op. Hoog opgeleide wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden werken in kleine autonome 'Buurtzorgteams'. De teams werken zonder managers en zijn zelf geheel verantwoordelijk voor hun cliënten.

Top 3 grootste gamechangers

De lezers van MT hebben in totaal 8181 stemmen uitgebracht. De top 3 van grootste gamechangers:

1. Jos de Blok
2. Jan-Peter Cruiming
3. Menno Holterman

“Ik zie het als erkenning dat Buurtzorg een verandering te weeg heeft gebracht”, zegt De Blok in MT. “Veel managers vragen zich af hoe het verder moet met hun vak. Er is duidelijk een trend naar meer zelfsturing zichtbaar. Ik denk dat gamechanging slaat op de manier waarop belanghebbenden inspraak hebben, in ons geval de patiënten en de medewerkers. Buurtzorg heeft andere uitgangspunten dan tot nu toe gebruikelijk was.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top