ACTUEEL

NPCF komt met 10-puntenplan voor betere zorg

Geen kaalslag en ad-hocbeleid, maar een plan om de zorg structureel beter te maken. Daarvoor pleit patiëntenfederatie NPCF in een woensdag verschenen ’10-puntenpamflet’. Hiermee wordt een oproep gedaan aan politici om de zorg structureel te verbeteren. "Terwijl die onvermijdelijk zijn om goede, betaalbare zorg te garanderen die toegankelijk is voor iedereen.’’

In het pamflet wordt onder meer opgeroepen om zorgverleners op basis van behaalde gezondheidswinst te belonen. Ook moet er meer samenwerking komen tussen huisartsen en ziekenhuizen, de zogenoemde zorg in de eerste en tweede lijn. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) pleitte daar begin deze week ook al voor.

De patiëntenorganisatie noemt het opmerkelijk dat internet en online diensten overal heel gewoon zijn, behalve in de zorg. Dat zou snel opgepakt moeten worden.

Niet geheel toevallig wordt dit pamflet gepubliceerd op de dag dat het Grote Zorgdebat in Nieuwegein wordt gehouden. Tijdens dit debat woensdagmiddag zijn onder anderen zorgpartijen en politici aanwezig om over de toekomst van de zorg te praten. (ANP)

Zorgdebat

Skipr registreert woensdag aansluitend op het Grote Zorgdebat de reacties van de belangrijkste veldpartijen. De reacties staan vanaf woensdagavond als videoreportage op de website van Skipr.

Het debat is woensdag vanaf 16.00 uur live te volgen via de website van Skipr. Het debat vindt plaats op woensdag 29 augustus van 16.00 tot 18.00 uur. De reacties van de belangrijkste veldpartijen staan vanaf woensdagavond als videoreportage op de website van Skipr.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joze

30 augustus 2012

Wat is dan de punten pamflet?
Ik heb op NPCF gekeken en kan het niet vinden.

Top