ACTUEEL

Stemwijzer voor huisartsenzorg gelanceerd

Huisartsen en professionals kunnen de stemwijzer huisartsenzorg raadplegen bij het maken van hun politieke keuze op 12 september. De stemwijzer is op woensdag 29 augustus gelanceerd. Het is een initiatief van De Jonge Huisartsen, een samenwerkingsverband van LOVAH, Generation Next en Wadi-LHV.

Door de financiële- en beleidskeuzes van de overheid, staat de (huisartsen)zorg zoals Nederland die vandaag kent en waardeert, onder druk, stelt De Jonge Huisartsen. De vereniging vindt het belangrijk dat de 9500 huisartsen, huisartsen in opleiding en de professionals om hen heen weten hoe de verschillende partijen denken over de toekomst van de Nederlandse (huisartsen)zorg. Zij willen met deze stemwijzer huisartsen en professionals helpen met het maken van hun politieke keuze “door ze te laten zien welke keuzes de verschillende politieke partijen maken als het gaat om de toekomst van de (huisartsen)zorg”, zegt Ton den Hartog van De Jonge Huisartsen.

Meer samenwerking in zorg

“Het is de vraag of de huisarts in de toekomst nog wel dezelfde kwaliteit van zorg zal kunnen bieden. Daar maken wij ons zorgen om”, aldus Den Hartog. “De Jonge Huisartsen hoopt dan ook op een coalitie die kiest voor meer samenwerking in plaats van meer concurrentie in de zorg. Een coalitie die inzet op innovatie, zowel de eerste als de tweede lijn verplicht tot generiek voorschrijven en die kiest voor ontschotting van de budgetten tussen de eerste en tweede lijn. Belangrijke stappen om de zorg beter, betaalbaar en bereikbaar te maken.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top