ACTUEEL

Frank de Reij wordt voorzitter Meander MC

Frank de Reij wordt voorzitter Meander MC

Frank de Reij treedt met ingang van 1 november 2012 aan als voorzitter van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum. De Reij volgt Jan Kleijne op, die per 1 november met pensioen gaat.

De Reij (52) is bij Air France KLM verantwoordelijk voor alle inkoopactiviteiten. Ook heeft hij de grondoperatie van KLM wereldwijd aangestuurd. De Reij is bekend met de ziekenhuiswereld vanuit zijn voormalige nevenfunctie als lid raad van toezicht van Tergooiziekenhuizen.

De Reij

De Reij zegt een bewuste overstap naar de zorg te maken, een sector met in zijn ogen grote maatschappelijke relevantie en complexiteit. “In de zorg gaat het om mensen”, aldus Frank de Reij. “Die moeten erop kunnen vertrouwen dat hun veiligheid voorop staat. Of het nu patiënten, bezoekers of medewerkers zijn. Goede zorg is niet alleen veilig, maar ook deskundig en klantvriendelijk. Ik wil dan ook de hoge kwaliteit van medisch handelen en de hoge mate van patiënttevredenheid behouden en waar mogelijk verbeteren.”

Koploper Nederland

De Reij ziet de nieuwbouw van Meander als kans om de ambities als topklinisch ziekenhuis waar te maken. “Ik wil me inzetten voor een goede financiële exploitatie, om deze ambities waar te maken en continuïteit op langere termijn te bieden. Mijn doel is om koploper in Nederland te worden op het gebied van duurzaamheid, innovatie en nieuwe informatietechnologie. Daardoor kunnen we een betere kwaliteit van dienstverlening bieden tegen lagere kosten.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top