ACTUEEL

Politie arresteert vermoedelijke kwakzalver

De politie Zuid-Holland-Zuid heeft een vermoedelijke kwakzalver gearresteerd. Het gaat om een vrouw van 52 jaar uit Oud-Beijerland die volgens de politie probeerde in Nederland zwarte zalf en pillen aan de man te brengen met de claim dat het huidkanker opspoort en geneest. In de praktijk bleek dat het goedje de huid "ernstig" kan aantasten.

Schadelijke producten

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam meldde maandag dat de vrouw niet alleen wordt verdacht van oplichting, maar ook van de verkoop van mogelijk voor de gezondheid schadelijke producten. "Daarnaast wordt zij ervan verdacht als behandelaar mensen weg te houden van de reguliere gezondheidszorg", zegt een woordvoerster van het OM.

Oplichting

De verkoopster ontraadde tijdens de bijeenkomsten om de zalf te gebruiken in combinatie met chemotherapie. De ingrediënten voor de zalf zou ze als ongedierteverdelger het land hebben binnengesmokkeld. Op de potjes zette ze schoensmeer, zodat niemand in de gaten zou krijgen dat het om iets heel anders ging.

Verborgen camera

Het Trosprogramma Radar legde met de verborgen camera een voorlichtingsbijeenkomst van de vrouw vast, waar ze haar ‘medicijn’ probeerde te verkopen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top