ACTUEEL

Tablet groeiende informatiebron voor specialisten

Specialisten zien veel mogelijkheden voor het gebruik van tablets en smartphones tijdens hun werk. Toch ligt het gebruik nog laag. Tweederde gebruikt maximaal dertig minuten per dag een mobile device. Technische beperkingen worden hier vaak als verklaring voor genoemd.

Geen nadelen

Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van Medix Publishers onder ruim zestig specialisten. 42 Procent van de ondervraagden geeft aan geen nadelen te zien in het gebruik van tablets en smartphones bij hun werkzaamheden. Slechts één respondent gaf aan helemaal geen beroepsmatige voordelen te zien in het gebruik van mobile devices.

Technische beperkingen

De reden dat het daadwerkelijke gebruik van tablets nog relatief laag is, komt volgens 45 procent door technische beperkingen zoals gebrek aan Wifi of 3G netwerk. Daarnaast wordt door een vijfde van de ondervraagden het privacybeleid van de medische instelling waar ze werken genoemd als oorzaak.

Vakliteratuur

Mogelijkheden voor het gebruik van smartphones en tablets zien de medisch specialisten vooral bij het lezen van vakliteratuur. Maar liefst 83 procent van de ondervraagden geeft aan zich via zijn mobile device op de hoogte te willen houden van ontwikkelingen in zijn vakgebied. Ook e-learning (53 procent), informatievoorziening naar patiënten (43 procent) en communicatie met collega-artsen (38 procent) scoren goed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top