ACTUEEL

FaceTalk brengt de spreekkamer bij patiënt thuis

De e-healthtoepassing FaceTalk van het Radboud REshape & Innovation Center van het UMC St Radboud in Nijmegen maakt het mogelijk dat patiënten vanuit huis op afspraak kunnen bij zorgverleners.

“Een manier waarop je je huiskamer niet hoeft te verlaten en toch op gesprek kunt gaan bij je huisarts samen met de specialist”, zegt Lucien Engelen, directeur van het Radboud REshape & Innovation Center.

Videogesprekken

Via FaceTalk kunnen zorgverleners waar ook ter wereld via een beveiligde internetverbinding videogesprekken voeren met patiënten en andere zorgverleners. “Zonder het gebruik van aanvullende apparatuur kunnen zorgverleners op een veilige manier contact hebben met hun patiënten of met hun collega’s” lichten Engelen toe. “Patiënten kunnen daardoor een gesprek bijwonen dat over henzelf gaat wat gevoerd wordt door hun huisarts, een specialist, een hoogleraar, fysiotherapeut of een combinatie daarvan. Daarnaast kunnen ook beelden gedeeld worden.” Niet alleen kunnen de zorgverleners röntgenfoto’s of mri-scans laten zien, ook patiënten kunnen vanuit huis laten zien wat voor problemen zijn ondervinden.

Eenvoudig gebruik

Iedereen kan via pc, tablet of andere mobiele apparatuur deelnemen. Behalve internet en een webcam is er geen extra apparatuur nodig. De zorgverlener spreekt met de patiënt en/of andere betrokkenen een tijdstip af voor een facetalk. De genodigden surfen naar www.facetalk.nl en accepteren de uitnodiging van de zorgverlener. Met FaceTalk zijn videogroepsgesprekken tot zeker tien mensen mogelijk.

 

Ervaringen van gebruikers

Het UMC St Radboud heeft FaceTalk de afgelopen maanden uitvoerig getest. Ook een aantal samenwerkende ziekenhuizen en huisartsen hebben hieraan meegedaan. Op de website van FaceTalk staan ervaringen van een aantal patiënten en zorgverleners. Specialisten van het UMC St Radboud zullen FaceTalk steeds meer gaan gebruiken.

TEDxMaastricht

Bij de afgelopen editie van TEDxMaastricht op 2 april 2012 gaf Radioloog bij het UMC St Radboud Jelle Barentsz al een eerste presentatie van Facetalk. Hij bracht tijdens zijn TEDtalk een live verbinding tot stand met Brisbane, Australië via Facetalk.

 

FaceTalk is beschikbaar voor alle zorgverleners tegen een vast maandtarief van 75 euro. Ze hebben dan onbeperkt beschikking over de functionaliteiten van FaceTalk op iPad, Android, Mac, Windows-computer en andere mobiele apparatuur.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Epping

9 september 2012

Prima initiatief dat nog meer mogelijkheden gaat bieden. Behalve dat er een informatiestroom is van de zorgverleners naar de patiënt kan de patiënt nu ook eigen ervaringen, klachten, meetwaarden delen. Zeer interessant is natuurlijk ook dat familieleden, die niet op korte afstand wonen, nu ook kunnen deelnemen aan een sessie. Een goede basis dus die verder kan worden uitgebouwd. Ik voorzie dat er wel weer gesteggeld zal gaan worden over de kosten. Wie gaat dat betalen? De individuele arts, fysiotherapeut, wijkverpleegkundige, logopediste, verloskundige, etc?
Succes!!
Paul

QWsYQKBUEwEirMvP

16 september 2012

I went to tons of links bfoere this, what was I thinking?

uSaAxJyurzMlMSZW

18 september 2012

VvxNGr , [url=http://hlpcbxyvlddt.com/]hlpcbxyvlddt[/url], [link=http://dcrkgwkevahr.com/]dcrkgwkevahr[/link], http://fmcqdxziuaev.com/

uSaAxJyurzMlMSZW

18 september 2012

VvxNGr , [url=http://hlpcbxyvlddt.com/]hlpcbxyvlddt[/url], [link=http://dcrkgwkevahr.com/]dcrkgwkevahr[/link], http://fmcqdxziuaev.com/

rAmCCCFQCC

19 september 2012

6cdHiP <a href="http://qkhfzhqpufzw.com/">qkhfzhqpufzw</a>

Lucien Engelen

5 december 2012

Beeld-beeld contact vanuit ziekenhuizen structureel vergoedt : http://lucienengelen.posterous.com/virtuele-spreekkamer-facetalk-structureel-ver

Top