ACTUEEL

CZ en VGZ slaan handen ineen

Zorgverzekeraars CZ en VGZ starten samen vijf jaar durende pilot ‘Slimmer met zorg’. De initiatiefnemers verwachten via de zorgprojecten van de pilot jaarlijks 13 à 14 miljoen aan zorgkosten te besparen. De pilot gaat op 1 januari 2013 van start in Eindhoven en omgeving.

De pilot is een samenwerking van patiënten, huisartsen en verzekeraars. In ‘Slimmer met zorg’ streven de partijen naar dheidszorg die goed is afgestemd op de behoefte van de burgers en die goedkoper is dan nu. In de zorgprojecten komt er meer samenwerking tussen de eerste lijn en de tweede lijn. Hierbij spelen huisartsen een centrale rol. In het kader van de pilot gaat zij vaker in gesprek met patiënten. Patiënten krijgen een actieve rol in hun behandelplan.

Zorguitgaven basisverzekering

De pilot heeft betrekking op 150.000 verzekerden van VGZ en 150.000 verzekerden van CZ. Het is de bedoeling dat andere stakeholders in de toekomst aansluiten. De verzekerden die betrokken worden bij ‘Slimmer met zorg’ genereren samen 660 miljoen euro aan zorguitgaven in de basisverzekering. CZ en VGZ streven ernaar gedurende de pilot jaarlijks 13 à 14 miljoen euro om te buigen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans

6 september 2012

Bedoelde Samson dit?

Poll

6 september 2012

ja, dit is waar Samsom naar verwees.

Anoniem

7 september 2012

iets wat zich nog volledig moet bewijzen........

Top